BONIFARM
Bonifarm - ikona

Ortopedija

Ortopedija je medicinska specijalnost koja se bavi proučavanjem, sprečavanjem i liječenjem bolesti i ozljeda sustava za kretanje

Bolesti i ozljede sustava za kretanje rastući su problem današnjeg civiliziranog društva. Produženje i način života modernoga čovjeka  dovodi do velikog povećanja  degenerativnih promjena zglobova, problema osteoporoze i patoloških prijeloma kosti. Rast  prometnog traumatizma, a isto tako i ozljeda lokomotornoga sustava u sportu i rekreaciji fenomeni su života modernog čovjeka.

Mogućnosti prevencije i liječenja bolesti i ozljeda sustava za kretanje u središtu je interesa medicinske specijalnosti ortopedije poznate pod navedenim nazivom od 1741. godine.

Poremećaji sustava za kretanje jedan su od najčešćih uzroka radne nesposobnosti, odnosno, smanjene kvalitete života. Kako se poremećaji lokomotornog sustava javljaju u svim dobnim skupinama, pravovremena dijagnostika i liječenje predstavljaju odlučujući čimbenika u sprečavanju dugoročnih posljedica tih poremećaja.

U svakom slučaju  potrebno je javiti se na pregled specijalisti  ortopedu koji će uvidom u anamnezu, klinički status i nalaze zajedno s pacijentom odlučiti o daljnjem nastavku liječenja za svakog pojedinačno.