Abecedni popis pretraga

Tražilica pretraga

_

R

_
Razgradni produkti probave 30,00 €

Uključuje: pH vrijednost, masti, voda, proteini, škrobna zrnca, šećer (kvantitativne vrijednosti svih sastavnica)
Vrijeme izdavanja nalaza: 2 do 3 tjedna

Renin 59,00 €

Vrijeme izdavanja nalaza: 2 do 3 tjedna

Retikulinska antitijela (ARA) 34,00 €

Vrijeme izdavanja nalaza: 2 do 3 tjedna

Retikulociti (Rtc) 11,00 €

Retikulociti su prijelazni oblik stanica crvene loze od eritroblasta s jezgrom u ne-nukleirane, zrele crvene krvne stanice. Određivanje apsolutnog ili relativnog broja retikulocita i retikulocitni indeks zrelosti (eng. reticulocyte maturity index, RMI) važni su indikatori eritropoetske aktivnosti koštane srži. Određivanje broja retikulocita naročito je važno u normocitnoj anemiji.
Povišena vrijednost: Povišen broj retikulocita (retikulocitoza) u perifernoj krvi pouzdan je pokazatelj regenerativne eritropoeze. Retikulocitoza u kombinaciji s makrocitnom anemijom upućuje na djelomično liječeni nedostatak vitamina B12 ili folne kiseline.
Snižena vrijednost: Smanjeni broj retikulocita ili retikulocitopenija znak je neučinkovite eritropoeze te se javlja u ne-regenerativnim anemijama, npr. u anemijama s deficitom željeza, bakra, vitamina B6, vitamina B12 ili folata, kao i u anemijama kroničnih bolesti (kronična upala, maligni tumori, kronično oštećenje bubrega, endokrini poremećaji, aplastična anemija).
Vrijeme izdavanja nalaza: isti dan

Reumafaktor (RF) 14,00 €

Reumatoidni faktor (RF) najčešće su antitijela iz grupe IgM tipa. Osjetljivost reumatoidnog faktora kod reumatoidnog artritisa (RA) varira od 30% u studijama provedenih na zdravoj populaciji do 70-80% u studijama provedenih u bolničkoj populaciji, gdje je bolest obično težeg oblika.
Povišena vrijednost: Povišeni RF titar specifičan je za dijagnozu RA i češći je kod bolesnika s brzo napredujućim propadanjem zglobova te kod bolesnika s izvanzglobnim manifestacijama kao što su potkožni reumatski čvorovi. Ipak, RF je nespecifičan test te može biti pozitivan kod 1-5% zdrave populacije i kod 15-20% starijih osoba s drugim kroničnim bolestima. Pozitivan RF također je prisutan kod autoimunih reumatskih bolesti i nereumatskih stanja s promjenjivom učestalošću: SLE, Sjögren sindrom, subakutni bakterijski endokarditis i druge bakterijske infekcije (infektivni hepatitis, kronične bolesti jetre, kronične bolesti pluća, parazitske i virusne infekcije).
Snižena vrijednost: Nije klinički značajno.
Vrijeme izdavanja nalaza: isti dan

Reverzni T3 (rT3) 62,00 €

Vrijeme izdavanja nalaza: 2 do 3 tjedna

Rezistencija na aktivirani protein C (APCR) 43,00 €

Vrijeme izdavanja nalaza: 2 do 3 tjedna

ROMA indeks 53,00 €

ROMA indeks je računski test. Za potrebe izračuna rade se dva testa CA 125 i HE4.
Vrijeme izdavanja nalaza: isti dan

Rubeola (IgG, IgM) 39,00 €

Vrijeme izdavanja nalaza: 2 do 3 tjedna

_

0-9

_
1,25 (OH)2 -Vitamin D (kalcitriol)350,00 kn

Nema dodatnog opisa

Iznos u eurima iskazan je primjenom fiksnog tečaja konverzije koji iznosi 1 EUR = 7,53450 KN