Popis pretraga

Tražilica pretraga

_

HELICOBACTER PYLORI

_
Helicobacter pylori (ureja izdisajni test) 50,00 €

Ureja izdisajni test je neinvazivna pretraga određivanja bakterije Helicobacter pylori i smatra se tzv. zlatnim standardom u neinvazivnoj dijagnostici navedene bakterije. Izvođenje testa traje oko pola sata, točnije 30 minuta od započinjanja provođenja testa pa do njegovog kraja. Test je potpuno bezbolan, a sastoji se od dva puhanja kroz slamčicu i od pijenja dviju vrsta tekućina. U jednoj od njih je aktivna supstanca (aktivna tekućina je bez boje, bez okusa i mirisa, druga tekućina je 100% čisti sok od naranče ili limunska kiselina).
Vrijeme izdavanja nalaza: sljedeći radni dan

Helicobacter pylori (određivanje antigena u stolici) 24,00 €

Svrha ove pretrage je određivanje prisustva Helicobacter pylori u uzorku stolice pacijenta. Test se provodi minimalno 4 tjedna od uzimanja antibiotika i 2 tjedna nakon uzimanja lijekova koji sprečavaju lučenje želučane kiseline.
Vrijeme izdavanja nalaza: isti dan

Helicobacter pylori (serološko testiranje) 19,00 €

Helicobacter pylori smatra se važnim i čestim patogenim čimbenikom razvoja kroničnog gastritisa. Test se provodi minimalno 4 tjedna od uzimanja antibiotika i 2 tjedna nakon uzimanja lijekova koji sprečavaju lučnje želučane kiseline.
Vrijeme izdavanja nalaza: isti dan

_

0-9

_
1,25 (OH)2 -Vitamin D (kalcitriol)350,00 kn

Nema dodatnog opisa

Iznos u eurima iskazan je primjenom fiksnog tečaja konverzije koji iznosi 1 EUR = 7,53450 KN